Adrian Papahagi demontează punct cu punct falsele teme ale oponenţilor referendumului pentru căsătorie

112

Pe profilul personal de FacebookAdrian Papahagi, distins cărturar şi profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, demontează punct cu punct acuzele oponenţilor referendumului pentru căsătorie. Redăm postarea integral, cu sublinierile redacţiei.

Acuza că la referendumul pentru familie mergem pe mâna PSD e mincinoasă. PSD e oportunist: votează pentru agenda LGBT+ în Parlamentul European și împotriva ei în țară. Toate partidele încearcă să obțină voturi în contul poziționării pro/contra referendum (inclusiv cei anti-referendum de la USR vor câștiga voturi din asta).

E fals că Inițiativa CpF e o perdea de fum care servește unor interese politice (pesediste). Ea este apolitică, pornită exclusiv din societatea civilă, asupra căreia agitatorii stângiști observă disperați că nu au monopol, și a traversat durata a patru guverne din toamna lui 2015 încoace (Ponta-opus inițiativei, Cioloș-ambiguu, Grindeanu, Tudose/Dragnea-pro în mod oportunist).

Acuza că referendumul nu ar fi oportun acum, sau că el ar distrage atenția de la „adevăratele” probleme (deficit, autostrăzi, justiție, sănătate etc.) e nedreaptă. Dacă nu acum, când? Când nu vor fi ticăloșii politice în derulare sau autostrăzi de construit? Nu există probleme adevărate sau neadevărate. Dacă 3.000.000 de cetățeni consideră că familia și soarta copiilor sunt teme importante, atunci ele sunt teme importante. Oricum, societatea/opinia publică și politicienii au de gestionat permanent mai multe probleme în același timp.

La fel de ticăloasă e acuza de putinism sau de antieuropenism.

http://stiripentruviata.ro/adrian-papahagi-demonteaza-punct-cu-punct-falsele-teme-ale-oponentilor-referendumului-pentru-casatorie/