Doctoriţa Plușica – animaţie Disney ce promoveazǎ mame lesbiene și cǎsǎtorii între homosexuali

222

Acest serial online e despre o fetiţă care-și asumă rolul de doctoriţă ce vindecă jucării deteriorate cu ajutorul prietenilor ei.

Un episod din desenul animat Doc McStuffins – Doctoriţa Plușica- ce rulează pe canalul Disney Junior, episod difuzat în 5 august 2017 și dedicat preșcolarilor, înfăţișează două mame lesbiene în calitate de capi ai unei familii. În episodul intitulat „Planul de urgenţă”, un cuplu de lesbiene și copiii lor (sunt o familie de păpuși) trebuie să fugă din casa lor din cauza unui „cutremur.” Aparent scopul episodului este de a-i învăţa pe copii că e important să ai un plan de urgenţă.

„În acest episod, copiii văd o familie care seamănă cu familia noastră,” spune Wanda Sykes, actriţa lesbiană care joacă rolul uneia dintre partenerele de același sex. „Suntem două mămici… va fi foarte interesant pentru copiii mei să vadă o reprezentare a familiei noastre.” Sykes și-a exprimat pe Twitter satisfacţia că episodul promovează relaţiile sexuale între persoane de același sex: „Sunt atȃt de mȃndră să fiu în acest episod. Iubirea e iubire!”

Episodul promovează căsătoria între persoane de același sex „într-o manieră frumoasă și pozitivă” a scris Sarah Kate Ellis, președinte și director executiv al GLAAD. „Animaţii ca aceasta reflectă lumea noastră reală, care în ziua de azi include un număr mare de copii crescuţi de părinţi homosexuali și lesbiene care vor celebra acest moment.”

Una dintre realizatoarele episodului menţionat, Chris Nee, este căsătorită cu o persoană de același sex. Într-un interviu din 2012 pe AfterEllen.com, Nee a explicat că se gȃndește cu convingere să găsească moduri prin care să facă din Doctoriţa Plușica o animaţie pro-homosexualitate. „Fiul meu, Theo, are două mame și reprezintă o parte uriașă din viaţa mea ca om și a jucat un rol decisiv în felul în care văd lumea și personajele și în felul în care vreau să creez personaje care se acceptă unul pe altul incredibil de mult și acceptă orice li se întȃmplă în viaţă”, a spus ea.

Mai devreme în acest an, reeditarea live-action (cu personaje vii, reale) a producţei Frumoasa și Bestia conţinea o secvenţă exclusiv despre homosexuali. Intriga secundară, cu subtext gay, era despre faptul că, așa cum spunea regizorul filmului, „LeFou este cineva care într-o zi vrea să fie Gaston și în altă zi vrea să-l sărute pe Gaston”.  Regizorul producţiei Frumoasa și Bestia în format reeditat spusese într-un interviu din 2007 că-și dorește să poată „rupe paginile afară din Biblie” cȃnd stă în camerele de hotel, dar puţine camere de hotel par să mai aibă Biblie.

Material preluat din sursa externa, disponibil integral la adresa:

https://www.lifesitenews.com/…/disney-cartoon-features-lesb…