Dreptul la copiii altora. Doua femei nu pot crea un copil, la fel cum nu pot nici doi barbati.

55

Incepem cu copiii. Ai cui sunt ei? Cuplurile de acelasi sex incep sa ceara recunoasterea unui drept la copiii altora. Asta e tema unui comentariu extrem de important publicat in publicatia catolica online First Things din septembrie 21. Autorul e un avocat de prestigiu din Statele Unite, iar titlul articolului e sugestiv: Obergefell and the Right to Other People’s Children (“Obergefell si dreptul la copiii altora”) [Articol:https://www.firstthings.com/web-exclusives/2017/09/obergefell-and-the-right-to-other-peoples-children] Obergefell e numele cazului judecatoresc prin care Curtea Suprema a Statelor Unite a legalizat casatoriile homosexuale in iunie 2015.

Autorul comenteaza ca dupa 2015 persoanele homosexuale “casatorite” au lansat actiuni judecatoresti sa li se recunoasca un drept la copiii altora. Cazul discutat in articolul pe care-l recomandam discuta o actiune lansata anul trecut in Arkansas de doua femei lesbiene, una dintre ele cerind ca numele ei sa fie identificat ca parinte biologic in certificatul de nastere al copilului nascut de cealalta femeie.

Mama copilului, lebiana, a ramas insarcinata cu materialul genetic al unui barbat dar partenera ei insista ca barbatul, adica tatal biologic al copilului, sa nu fie identificat ca parinte in certificatul de nastere al copilului ci ea.

Concluzia pentru noi este ca legalizarea casatoriilor homosexuale schimba natura casatoriei naturale decuplind-o in intregime de aspectul ei biologic si procreativ. In alte cuvinte, in lumea post-“casatorii” homosexuale procrearea si cresterea copiilor nu mai sunt aspecte definitorii ale casatoriei. La fel nici paternitatea ori legitimitatea parentala. La urma urmelor se cere ca statul, prin emiterea unui certificat de nastere care reflecta ca parinti ai copilului doua persoane de acelasi sex, sa inscrie pe certificatul de nastere o miunciuna.

Romania se poate astepta la ceva similar. In timp, cuplurile de acelasi sex isi vor cere un drept la copiii altora. Prin natura fireasca a lucrurilor ei nu pot aduce pe lume copii decit cu ajutorul unei persoane de sex opus, dar asta nu impiedica tribunalele sa creeze un drept artificial al acestora la copiii altora.

Material preluat din sursa externa, disponibil integral la adresa:
Alianței Familiilor din România : CASATORIILE HOMOSEXUALE SI DREPTUL LA COPIII ALTORA

Foto credit: Fotolia