O școală ia măsuri disciplinare împotriva unei eleve de clasa întâi pentru „misgendering” (încadrarea eronată în gen) a unui coleg care are dubii privind propriul gen

127

ROCKLIN, California, 24 august 2017

Rocklin Academy Gateway a fost serios afectată de o reacție parentală după ce un băiat de cinci ani de la grădiniță și-a declarat un alt gen (respectiv, fetiță) în iunie.
Părinților nu li s-a adus la cunoștință faptul că un copil voia să își declare alt gen decât cel biologic și nici faptul că grădinița avea de gând să susțină această schimbare de gen într-un mod care, spun unii dintre părinți, a traumatizat proprii lor copii de cinci ani, care acum se tem că și ei vor sfârși având celălalt gen.

În vreme ce relatările diferă în ceea ce privește desfășurarea evenimentelor, cert este că educatorii au citit copiilor de grădiniță două cărți care susțin schimbarea genului, în penultima zi de școală înainte de vacanța de vară.
Conform unei surse din rândul părinților furnizată de Greg Burt la Consiliul Familiei din California, cândva între cele două lecturi copilul de cinci ani „și-a schimbat hainele, din haine de băiețel, în haine de fetiță. ”

O eleva de clasa întâi de la Rocklin Academy Gateway l-a strigat , din greșeală, pe terenul de joacă, pe băiețelul cu pricina, actualmente declarat „fetiță”, cu numele lui de băiat, la începutul săptămânii acesteia, a declarat pentru LifeSiteNews Karen England, directorul executiv al Capitol Research Institute.

Eleva din clasa întâi „îi știa numele de anul trecut și, în mod absolut nevinovat, l-a strigat cu acest nume pe terenul de joacă, dar i s-a spus că trebuie să se refere la acesta ca și când ar fi fată și că trebuie să i se adreseze cu noul său nume, lucru la care eleva a răspuns OK”, a spus England

Dar, mai târziu, respectiva elevă a fost chemată în biroul directorului pentru a se investiga dacă nu cumva gestul a fost intenționat, de parcă în mod curent copiii de șase ani se gândesc, măcar, la așa ceva.

Părinții fetiței au fost chemați la școală miercuri în biroul directorului pentru a li se reitera faptul că fiica lor trebuie să i se adreseze respectivului băiețel (din punct de vedere biologic) ca și când i s-ar adresa unei fetițe, folosind numele de fată al acestuia.

Se pare că Rocklin Academy Gateway consolidează schimbarea de gen asumată de un copil de cinci ani din băiețel în fetiță, sub amenințarea cu o eventuală vizită în biroul directorului pentru orice elev care nu se integrează programului.
Conform CBS, Consiliul de administrație al școlii va aborda problema la întâlnirea de luna viitoare. (Lianne Laurence)

Material preluat din sursă externă, disponibil integral la adresa:

https://www.lifesitenews.com/…/first-grader-called-to-princ…