Dawn Stefanowicz: „Eram doar un copil, dar mă expunea la activitate sexuală explicită.”

3254

Dawn Stefanowicz este din Canada. Tatăl fetei a fost homosexual, iar după ce a conceput-o pe Dawn și fratele ei, a părăsit-o pe mamă pentru a trăi împreună cu alți homosexuali. Aceste relații i-au adus și moartea, tatăl decedând la doar 51 de ani, de SIDA.

În 2007, Dawn a publicat o carte: Out from Under: The impact of Homosexual Parenting (Ieșirea de dedesubt: Impactul parentingului homosexual). Într-un interviu acordat în 2012, aceasta a povestit motivul pentru care a scris cartea: de fiecare dată când dorea să vorbească în public despre experiența ei, activiști LGBT erau aduși să facă scandal astfel încât totul să fie anulat.

Iată interviul pe care Dawn Stefanowicz l-a acordat în 2012, la 5 ani de la lansarea cărții sale:

Reporter: Unul dintre lucrurile pe care le subliniezi în carte este că nu ai putut observa, acasă, cum arată o relație monogamă.

Dawn: Da. Pentru copii așa ca mine, faptul că părinții lor au „un partener”, nu înseamnă că sunt monogami. Monogamia în comunitatea homosexualilor înseamnă „monogamie în serie”: adică ai un singur partener pentru mai multe luni, apoi mergi mai departe sau ești într-o relație dar ai parteneri multipli pe lângă. Cercetările arată că majoritatea relațiilor homosexuale devin „deschise” din primul an. Un studiu publicat în New York Times confirmă asta – 50% dintre căsătoriile între persoane de același sex devin deschise pentru alte persoane din primul an. Tatăl meu putea fi într-un angajament de durată, dar era o înțelegere între el și partener că pot avea relații sexuale cu alții.

În timp ce creșteam, nu eram înconjurată de cupluri heterosexuale obișnuite. În casa noastră erau partenerii și prietenii tatălui meu și aceștia mă luau cu ei, deseori, la locurile lor de întâlnire. Eram doar un copil, dar mă expuneau la activitate sexuală explicită. Când aveam nouă ani, de exemplu, tatăl meu m-a dus la un sex-shop în centru. A zis că dorește să mă expună la sexualitate ca să nu devin rușinoasă. Nu exista niciun fel de intimitate în privința sexualității. Sexul era foarte public, asta făcea parte din cultura gay.

Mă ducea să văd lucrările artiștilor homosexuali, unde multe dintre acestea aveau sau conțineau simboluri falice. Mă ducea la plajele de nudiști, acolo unde homosexualii se întâlneau. Îmi spunea să vrea să mă dezbrac și eu de tot, dar refuzam, pentru că în astfel de locuri acești bărbați erau angajați în „cruising”( în românește s-ar traduce prin plimbare, navigare -n.n), adică se plimbau făcând avansuri unul altuia pentru a obține relații sexuale. Apoi se duceau în apropiere și le puneau în practică. Era o rețea: dacă venea poliția, unul îi anunța pe ceilalți și totul se oprea.

Asta se întâmpla înainte de era internetului, dar și-atunci exista o rețea incredibilă pe care homosexualii o foloseau pentru a se informa unul pe altul despre locurile unde pot primi „o partidă rapidă”. Acestea locuri puteau fi plaje, săli de sport sau chiar parcuri și locuri de joacă. Tatăl meu mergea în „cruising” în toata Canada. Îi plăcea să vină și în SUA, unde locurile sale favorite erau San Francisco, Miami și Fort Lauderdale. Te duceai, în câteva minute găseai pe cineva și apoi aveai sex.

De asemenea, tatăl meu avea un apartament aproape de biroul său unde îi ducea pe iubiții săi pentru a avea relații sexuale.

Pe când eram în clasa a X-a, eram foarte entuziasmată pentru că tata a venit la școală să mă vadă cântând în formația școlii. Niciodată nu o mai făcuse până atunci. Dar i-am văzut ochii ieșindu-i literalmente din orbite când i-a observat pe colegii mei băieți, adolescenți, de pe scenă. Atunci am realizat că nu venise pentru mine, ci spera să „agațe” băieți tineri.

Reporter: Când ai mai crescut, tatăl tău te folosea ca „momeală” pentru a-i atrage pe bărbații de care interesat sexual.

Dawn: Da. Îmi spunea să mă îmbrac provocator, să port una sau alta și apoi ieșeam împreună la „cruising”. Un bărbat poate că se identifică drept homosexual, dar tata știa că tot le plac fetele tinere atrăgătoare. Sau era o modalitate pentru a-i atrage pe bisexuali.

Tatălui meu îi plăceau bărbații bine-îmbrăcați, aranjați, care erau cu 10 ani mai tineri decât el. Tot timpul era vorba despre un bărbat mai tânăr, niciodată de aceeași vârstă sau mai bătrân. Cunoșteam homosexuali care preferau băieți la pubertate: țintele lor erau băieți cu tați absenți sau din familii vulnerabile.

Material preluat din sursă externă, disponibil integral la adresa:

https://www.activenews.ro/stiri-social/Marturia-unei-femei-care-a-fost-crescuta-de-un-tata-homosexual-Eram-doar-un-copil-dar-ma-expunea-la-activitate-sexuala-explicita.-Ma-folosea-ca-%E2%80%9Emomeala-pentru-a-atrage-alti-baieti.-Fratele-meu-nu-intelegea-de-ce-tata-saruta-alti-barbati-145587