Băiețeii, învățați să poarte rochii, fetițele, ajutate să se comporte ca băieții

108
Multe instituții suedeze din învățământul preșcolar, finanțate de guvern,  sunt „neutre din punctul de vedere al genului”, motiv pentru care îi învață pe copii să respingă înclinațiile lor naturale față de activitățile masculine sau feminine. În schimb, susțin necesitatea ca micii suedezi să desfășoare activități asociate, de obicei, cu sexul opus.
„Abordarea preșcolară față de sex a devenit acum o întrebare obișnuită înainte de înscrierea copiilor în aceste instituții”, scrie New York Times, care realizează un profil al acestor școli. Iar profesorii suedezi „fac tot ce pot pentru a deconstrui” genul, scrie LifeSiteNews.
Din 1998, programa de stat a cerut cadrelor didactice să „contracareze rolurile tradiționale ale genurilor și modelele de gen”, iar școlile, în număr deloc de neglijat, abordează acest lucru în moduri diferite. Mulți copii suedezi încep să frecventeze aceste programe deși unii au doar  au doar un an.
La începutul acestui experiment social masiv, „băieții și fetele de la instituțiile preșcolare au fost separați, pentru o parte a zilei, și au fost antrenați în activități asociate cu genul opus. Băieții și-au masat picioarele. Fetele au fost puse să se plimbe aproape dezbrăcate prin zăpadă sau să deschidă fereastra și să strige cât le ține gura.
Acum, cei care conduc aceste instituții pro gender folosesc o varietate de tehnici pentru a elimina sexul din sala de curs, astfel încât fetele să se comporte ca băieții și viceversa. Împiedică copiii să se joace numai cu alți băieți sau fete. Băieții sunt trimiși să se joace la bucătărie, în timp ce fetele practică „strigătul”. Mai mult, acum există așa ziși „specialiști de gen” , adică personal instruit să poată aborda probleme cum ar fi refuzul băieților de a picta sau de a dansa.
De  asemenea, băieții pot purta rochii, iar profesorii au motive să jubileze când fetițele devin mai puțin feminine.